prirodni lijek

Prirodni lijek

Prirodni lijek protiv stresa, nervoze i visokog tlaka

26.04.2018. | iva solarević jeličić

„Lijek“ koju ću opisati ne odnosi se na nikakav pripravak, tabletu, biljnu mješavinu, aroma ulje i ništa što moramo uzimati izvana da bi se riješili psihofizičke napetosti, nervoze ili problema visokog tlaka.

Radi se o prirodnom procesu našeg organizma koji može regulirati sva tri navedena poremećaja i može služiti kao terapija i prevencija takvih stanja.

Taj lijek je REAKCIJA OPUŠTANJA koja se svjesno može izazvati, te se njezinom učestalom aktivacijom potpuno ili djelomično ukloniti stres, nervozu i visoki tlak (kojemu je uzrok stres).

O čemu se radi?

Naš organizam ima prirodni mehanizam koji mu omogućava da se prilagođava i održava homeostazu / balans. Ako se dogodi da neku situaciju doživimo ugrožavajućom naš organizam se automatski aktivira i priprema nas za tu stresnu situaciju. Tada se događa sljedeće: aktivira se simpatički dio autonomnog živčanog sustava, nadbubrežna žlijezda luči hormone; adrenalin, noradrenalin, kortizol te se ubrzava disanje, otkucaji srca i ono pojačano pumpa krv u krvne žile (povisuje se krvni pritisak), povećava se mišićna napetost, snažno se aktivira živčani sustav, te se mijenja cirkulacija. I to je sve potpuno prirodno i u redu ako se sustav nakon te reakcije može opustiti i vratiti u stabilno stanje. Međutim ako se stres događa stalno i sustav nema dovoljno vremena za oporavak onda živčani sustav postane prenadražen (postanemo „živčani“), pada koncentracija, ostaju napeti mišići, stvara se kronično povišeni krvni tlak (hipertenzija), remeti se srčani rad, rad respiratornog sustava, i počinje disfunkcija organa i organskih sustava. Konstantna napetost, jurnjava, briga, strah, osjećaj borbe i nedostatka vremena aktivira simpatički dio živčanog sustava i organizam se intenzivno troši, te se kroz dulje vrijeme narušava prirodan ritam i dolazi do disfunkcija koje sam navela.

Nasuprot tome, reakcija opuštanja potiče parasimpatički dio autonomnog živčanog sustava te omogućava regeneraciju sustava. Tada se tijelo vraća u balans i obnavlja svoju energiju kroz anaboličke procese. Tijelo se pomlađuje, organi funkcioniraju u zdravom ritmu, disanje je opušteno, regulira se cirkulacija i rad živčanog sustava, mišići se opuštaju, smanjuje se pritisak na krvne žile, osjećamo se opušteno i mirno.

Stoga je reakcija opuštanja najprirodniji „lijek“ za organizam i možemo ju aktivirati po potrebi te spriječiti i liječiti čitav niz bolesti i tegoba izazvanih konstantnom napetošću, stresom i strahom.

RELAX THERAPY je jedan od iznimno učinkovit prirodni proces koji služi kao lijek protiv stresa, napetosti i visokog tlaka. Kada naučite kako i zašto funkcionira, te usvojite tehniku, više Vam nikakva pomoć izvana nije potrebna. Potrebno je samo znati kako provoditi praksu i primjenjivati naučeno u bilo kojoj situaciji.

Više o RELAX THERAPY možete pročitati OVDJE.

VIDEO: "Najprirodniji lijek za stres"

Podijelite ovo sa svojim prijateljima:

Komentirajte, znate da želite: