istinska ljubav

istinska ljubav

Istinska ljubav i partnerski odnosi

22.02.2018. | iva solarević jeličić

Istinska ljubav, može se dogoditi jedino ako služimo istini unutar sebe, a ne ljudskoj osobnosti. Kada služimo istini unutar sebe, tada služimo i najvišem dobru drugog bića, jer u konačnici smo svi JEDNO. Ono što je istinski dobro za moje biće (ne za ego), dobro je i za drugo biće i cijeli Svemir. To drugo biće toga ne mora biti svjesno, čak može reagirati na nas otporom kao npr.: ljutnjom, odbijanjem, nabijanjem osjećaja krivice, zatvaranjem, ignoriranjem i sl. Međutim ako ostanemo u svojoj istini i ljubavi mi djelujemo iz najdubljeg i najljubavnijeg dijela sebe. Tada druga osoba ima mogućnost proći kroz projekcije ega, transformirati nesvjesne dijelove sebe i ima mogućnost osloboditi se strahova. Taj izbor je na njoj. Ako su obje strane spremne rasti tada to postaje istinski ljubavni odnos. A onda iz pozicije ljubavi i slobode odlučuju da li žele i na koji način zajedno putovati kroz život.

Da bismo osjetili unutarnju istinu potrebno je biti svjestan sebe i sloj po sloj razotkrivati ograničavajuće obrasce mišljenja, djelovanja te doživljaja sebe i svijeta.

Potrebno je iz glave spustiti se u srce i proći kroz oklope koje smo izgradili oko našeg srca jer smo u prošlosti doživljavali situacije koje su bile bolne. Bili smo odbačeni, neprihvaćeni, nevoljeni, optuživani, ismijavani, kažnjavani, neželjeni itd. I tada se naše srce zatvorilo za ljubav. Ako smo u ljubavnom odnosu s tim oklopima onda ne možemo doživjeti istinsku ljubav, jer nju možemo doživjeti jedino kada se srce kao lotosov cvijet počne otvarati. To nije uvijek ugodan proces, jer ako je postojala bol moramo ponovo ući u nju i ovaj puta ju prigrliti. Dopustiti joj da bude. I tek tada se ona može otpustiti i transformirati u ljubav.

Upravo zato služe partnerski odnosi (i odnosi općenito), za rast duše. Oni nas najdublje dotiču i daju nam mogućnost da se oslobodimo i živimo ljubav. Tada partnerski odnosi nemaju više ovisničku dimenziju već su slobodni i svjesni da služe oslobađanju duše, a ne zadovoljavanju potreba ega i osobnosti.

Ako želite doći bliže svojoj esenciji, istini u sebi slobodno mi se pridružite u Povratku Esenciji.

Podijelite ovo sa svojim prijateljima:

Komentirajte, znate da želite: