iva solarević jeličić
iva Iva Solarević Jeličić, prof.
Kreatorica Wellness Koncepta Solar Spirit, predavačica na Wellness Akademiji Veda Centra,
suradnica u projektu www.lindenretreat.com, kolumnistica za Ordinacija.hr, Ifeelgood portal i Čarobna šuma.

Diplomirala na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje 2001. upisuje i poslijediplomski znanstveni studij. Praktični, teoretski i znanstveni rad usmjeren je na razvoj wellness programa za poboljšanje kvalitete življenja.
U objavljenim stručno-znanstvenim radovima bavi se problematikom utjecaja stresa na psiho-fizičko zdravlje, te razvija zdravstveno-preventivne programe koji osim fizičkih pokreta i vježbanja, zahtijevaju potpunu svjesnost vježbača.
Baza istraživanja jest povezanost i međusoban utjecaj uma, duha i tijela, njihovo osvještavanje i usklađivanje, te postizanje cjelovitosti i sklada.
Zapadna znanja i znanstveni pristup povezuje sa istočnim znanjima i duhovnošću. Kroz intenzivan višegodišnji rad sa Nebojšom Lončarom otkriva dimenzije povezanosti Čovjeka i Zemlje, te ideju zdravlja proširuje na odnos Čovjeka i Prirode.
Kroz svoja iskustva otkriva, da jedina ograničenja koja postoje u životu, jesu naša unutarnja ograničenja. Svijet koji doživljavamo izvana, jest refleksija našeg unutarnjeg svijeta. Upravo zato imamo fantastičnu mogućnost da „promijenimo svijet“ mijenjajući sebe i u tome nemamo ograničenja.

Programi koje provodi temelje se na spoznajama do kojih dolazi kroz osobna iskustva, seminare, radionice, knjige, te proučavanje spoznaja znanstvenika i duhovnjaka kao što su: