skype savjetovanje
Hvala ti...Hvala ti sto si moju dušu povela na novo putovanje. Zahvalna sam ti što si moje srce i mene podučila kako da na putu kroz život ostvarimo još ljepše stvari....još bolje se povezemo... Kako da slušam sebe...otpustim,dopustim... Sljedeće jutro sam se probudila...probudio me cvrkut ptica kao i uvijek ...sve je bilo isto, a opet drugačije i ja sam bila drugačija....bila sam bas kao ptica raširenih krila nošena vjetrom...osjećala sam se kao da letim... Nadam se da si kroz moj zagrljaj osjetila tu zahvalnost za jedna nova vrata koja si mi otvorila.Tvoja životna energiija je predivna...Način na koji živis i radiš...svim srcem :))))

Nataša
Draga IVA! Trebalo mi je nešto vremena, da se uvjerim u stvar, da ono što se je desilo - promenilo posle IŽA (posle tvojih pa i Željkovih radionica ), nije bio baš slučaj. I zaista nije. Tvoje radionice na IŽU su bile fantastične. Kada sam prvi put posjetila tvoju radionicu osjetila sam, da je to ono što mi treba. Još uvijek mi u ušima zvoni: «Izbacite ono što vam ne treba!« I zaista sam kroz ples, osjetila nešto teško, što mi je »palo » s ledža. Svaka tvoja radionica otvorila je neki novi problem. A najteže za mene je bilo uraditi ono što sam željela. Trebalo mi je cijelo posle podne, da sam se usudila učiniti ono što sam željela, pa makar je to bilo samo kupanje na drugoj strani otočića. Sada znam, ako si sam nezadovoljan i nesretan s onime što činiš ili s tim gdje se zadržavaš, tu svoju energiju prenosiš i na ljude sa kojima si, i na neki način natjeraš i njih u slabu volju. Na moju promjenu su najviše uticale riječi «ja sam sexy« , koje sam morala izgovoriti sama. Bilo je teško, ali vrijedilo je. Hvala tebi , Alešu, Gogi i ostalima za podršku. Toliko ljubavi nisam osjetila još nikada u svom životu, a uskoro ču napuniti 65. Bilo mi je lijepo i na kraju kad ste se svi od srca nasmijali, kad se je moja ruka ispružila u nemogućom pravcu prema »desni«. Tada , pa i sada sam svjesna toga, da smijeh čini život ljepši i sretniji. Sada u svom životu nemam nikakve treme, nije me više stid, sigurna sam u sebe i činit ču ono što želim. Jedino što mi nije uspelo na radionici je, da se derem. Znam, jednom, če mi uspjeti i to. Iva , imaš ti dobro šesto čulo i »uhvatiš« čovjeka baš tamo gdje mu treba pomoči. Uz tvoju podršku i uz podršku ljudi na onoj tvojoj radionici, mi je uspelo pobijedit samu sebe.
Hvala ti.

Zdenka Ozimek
Na Ivu "SolarSpirit" sam slučajno naletila nakon puno godina „rada na sebi“. Kad upoznate Ivu kroz njen rad vidjet ćete da je ona prava sinteza „ženske inuivnosti i pronicljivosti“ te je uspjela sažeti i „uzemljiti“ sve te knjige, priručnike, gurue, tehnike i umijeća u jedno- primjenjivo u svakodnevnom životu!I to neovisno o stezi okolnosti u kojima god živimo. Svi njeni programi brzo i pravocrtno vode do onoga što je vjerujem većini nas cilj: WELLNESSA iliti „kako konačno uživati u životu u svakom trenutku“. A ono što je najbolje od svega- ona to već živi!

Mia Mihovila Rukavina
Ukratko na Ižu mi je bilo izvrsno! Kao što sam na samoj radionici rekla, stigla sam preforsirana, prestresna (ne presretna – da ne bude zabune). Ukratko, trebala mi je šok terapija brzog oporavka. To se na Ižu, zahvaljujući tvojoj radionici i dogodilo! Prvo me obuzeo osjećaj one specifične coolerske oliti fjakaste atmosfere, karakteristične za ljeto, Dalmaciju i otoke, koja je osobito naglašena na Ižu. Tamo se vrijeme drugačije kreće, bolje reći gmili. I to mi je bilo super! Super je bilo što ništa ne moram, što mogu samo postojati ili naprosto blejati a između toga se smijati, i naravno učestvovati na tvojoj radionici (koja počinjala taman u pravo vrijeme). Radionica mi je donijela puno smijeha, puno opuštanja i puno plesa, a to volim! Kad sam se vratila doma, neke sam stvari hitno dovela u red. A vidim da je nereda bilo dosta, pa još uvijek radim na tome. Ukratko, Iž, radionica, ti i ostala ekipa udahnuli ste mi radost postojanja, radost života i optimizam da imam sve što mi treba da svoj život ne tratim na gluposti, nego da ga živim punim plućima!

Vesna Skala
Iva svaku radionicu vodi sa ljubavlju i željom da pomogne polaznicima u rješavanju različitih problema, ograničenja i raznih unutarnjih stanja. Kroz Walking yogu učimo kako se opustiti u prirodi, povezati sa svojim unutarnjim Ja i snagom prirode, bojama, mirisima, zvukovima, životinjama, vjetrom i suncem. Napunjeni pozitivnom energijom problemi sa kojima dolazimo na radionicu nestaju, postaju zanemarivi, a odgovore na pitanja šalje priroda u nekom obliku. Osobno sam naučila da se ne treba grčevito bojati što će se dogoditi uslijed nekog materijalnog ili emocionalnog gubitka; da me može biti „baš briga za sve“ u najtežem trenutku, jer uvijek postoji drugi izbor ili put.

Tatjana Pintar
Već je prošlo tjedan dana od radionice, a ja nikako da podijelim svoje oduševljenje! A mislim si da bi bilo šteta ne napisati pohvalu, pa ..bolje ikad.. ;) U svakom slučaju - oduševljena sam! Stvarno je osjećaj genijalan, i to je ono što rezultira s tjedan dana zadovoljstva i osjećajem lakoće. Iskreno..mislila sam da će mi bit super, samo sam u formiranju očekivanja fulala mjeru.. :) A nakon našeg plesa, činilo mi se nemoguće da me nešto drugo toliko oduševi. Hm, baš sam sretna što sam na ovo naišla! Evo, to sam htjela reći.

Mirela Dragoša
Udeležba na Ivinih delavnicah kreativne yoge je bila najlepša izkušnja na Ižu. Namenoma uporabljam ime delavnica, ker je šlo za delo na sebi, v duhovnem in telesnem smislu. Predvsem se me je dotaknil njen glas, ki vibrira po celem telesu, topel, zveneč, meji že skorajda na pesen. Iva ima veliko znanja o telesu, opazila sem, da je pridobila tudi veliko duhovnega znanja, ki ga velikodušno deli na vseh vajah yoge. Iva vse počne z občutkom, v ritmu, kreativno v danem trenutku. Ravno to je razlog, da so njene vaje tako očiščojoče, izpolnjujoče, sproščojoče in revitalizirajoče. Na njenih vajah sem približno v 14 dnevih očistila ogromno čustev in občutkov, ki so se nabrali tekom let in to brez posebnega truda. Žal mi je edinole, ker nima joge tudi v Ljubljani, saj bi definitivno postala moja nova učiteljica. Iva je prvorazredni trener za telo in dušu, če se smem tako izraziti. Udeležba(obisk)njenih delavnic je nekaj, kar bi moral vsak sebi podariti.

Lucija Župan
Več 10 godina idem na sve moguće radionice i mislila sam, da sam že sve naučila i da mi radionice više ne trebaju. Svejedno sam ove godine na IŽ-u odlučila, da idem na radionicu "Novi Ja". Od prvog do zadnjeg trenutka na radionici sam puno naučila i saznala nove stvari o sebi. U grupi sam bez ograničenja djelila tajne moje duše i u grupi sam se osječala kao u dobroj familiji, kjde mogu otvoriti srce, pustiti suze i dobiti zagljaj. Neverovatni osječaji topline, sprejtosti i mnogo toga što neznam da kažem rečima. Skratka, radionica je bila super, profesionalno vodena od naše drage Ive , Iva je s svojo profesionalnostjo in otvorenim srcem pripremila radionicu, da su na kraju tekle suze i ljubav medžu nama. Hvala i opet se vidimo na radionici ….. Zagrlajaj svima, koje sam ovaj put upoznala, svi ste divne osobe.

Tanja Šinkovec
Prvi teden po Ižu je bil sanjskiiiiiiiii, živela sem kot v filmu, katerega sem sama režirala in gledala. Nato je prišel naslednji teden, ki je bil tudi filmski toda z malo bolj dinamično vsebino. Bila sem vsak dan na preizkušnjah! Kako bo moj »Novi Ja« odreagiral! E tu, pa ni bilo več šale – toda vesela sem in zadovoljna, da mi je uspejo situacije, ki so bile čustveno zelo močne - odreagirati z »Novim JA«. Draga Iva zahvaljujem se ti, za vsak trenutek, ki si nam ga z velikodušno energijo – tako kot znaš to samo ti – podarila,da sta se v naši skupini rodila velika harmonija in ljubezen. Zahvaljujem se tudi svojim »soborcem«, dokazali smo, da smo mala ali jaka vojska!!!!! Kajti vsak od nas je imel svoj notranji boj, katerega je v tem tednu premagal.

Jadranka Kozlović
Ako netko traži put prema zdravlju tijela bez agresivnih vježbi, unutarnjoj stabilnosti i često spominjanoj prisutnosti uma ("sada i ovdje“), onda je Ivin način pristupa životu i harmoničnom odnosu između tijela i duše, istinsko mjesto na kojemu se treba zaustaviti. Osobno iskustvo traženja za mene najboljega načina da tijelo koje je u jednom trenutku pretrpjelo težak izazov slabosti i nemoći, sretno me dovelo do čovjeka koji ono što druge uči, primjenjuje prvo na sebi. Ta snaga vjere da se može promijeniti ono što ti ne odgovara i da se ne mora biti zarobljenik tijela ili uma, njezino stalno učenje i istraživanje vanjskih i podsvjesnih energetskih izvora života, ona je dobra struja koja se koncentrično širi na njezinu okolinu. Kod Ive kao pedagoga ništa nije mehaničko (inače ubitačna i jako destimulirajuća točka kod koje se počinje odustajati od vježbanja), ni jedna vježba nije nalik na drugu, one se ne ponavljaju i kreiraju se po mjeri grupe. Da bi radio nešto u formi improvizacije na određenu temu, moraš biti veliki majstor s puno iskustva. To zna svaki dobar jazz glazbenik. Prva stvar koja me se duboko dojmila, među mnogim drugima kod Ive, bila je jedna obična kratka uputa. Glasila je: „Opustite čeljust“. Taj mali zglob, inače stalno zaposlen i rijetko u mirovanju (sjetite se kako ga čvrsto stišćete, čak i kad spavate), moguće je jedan od najjednostavnijih signala napetosti tijela. „Opustiti čeljust“ za mene je bilo otkriće i zbog povezanosti s jednim drugim procesom koji Iva zove prisutnost (usmjeri misao na ono što sada radiš, spoji se s kretnjom, vrati se sebi…). Iva je prije svega sama prisutna, ona je sidro, a njezina mentalna i fizička aktivnost izrazito pozitivno djeluje na druge. Ona osvješćuje stvari, daje im ime, povezuje ih s psihičkim procesima i stalnim promjenama i uvijek te zove natrag. „Pogledajte gdje ste sada… što mislite sada?“ Intenzitet njezina unutrašnjeg bića vrlo je snažan i mislim da je to osnova njezine filozofije yoge i uopće pojma Solar Spirit. Prođite s njom jednom yogu na otvorenom ili se prepustite njezinu vođenju kroz Velebit, provokacija je koju vrijedi doživjeti. Sva osjetila su budna, nestaju šumovi u glavi, povezujete se sa sobom i svugdje je mir – prvo onaj u vama, a onda i oko vas. Volite svoje tijelo i njegovu snagu, volite svaki svoj dah i njegovu dubinu, volite da ste baš sada tu gdje jeste i zahvalni ste da je upravo tako kako jest. Svaka vježba koja se napravi, a vježba je i hodanje, osobito stimulativno na otvorenom, jako je intenzivna jer je priroda sama po sebi intenzivna. Međutim, „vježba“ na Ivin način ne stimulira samo fenomen fizičkoga, nego i onoga drugoga, a smisao prisutnosti povezuje ta dva elementa u harmoničnu cjelinu. Čak i kad ne polažete puno na spiritualnu dimenziju, možda vam ide na živce pomodnost pojma, ovdje nećete biti time opterećeni. To kako vas yoga o kojoj govorim nenasilno provede kroz proces, dovoljno je za osjećaj sreće i opuštenosti. Dobri čovjek Božidar (Velebit je njegov dom) rekao nam je, vodeći nas u jednu od avantura, da šuma zna i pamti da smo bili tu. E, tako moje tijelo i duša, znaju i pamte što primaju svaki tjedan, što dobivaju na radionicama, a što na velebitskom Linden Tree Retreatu. Svako od tih iskustava mogu zahvaliti Ivi, zato sada i pišem jer želim podijeliti s drugima da osjećaj bola (izvana ili iznutra) ima svoje drugo lice zdravlja i da su vrata ove yoge uvijek otvorena onome tko ih traži. Čini mi se da pripadam u gornju dobnu skupinu (Iva će se nasmijati mojoj nedoumici, vjerojatno je stvar očigledna), a kako sam godinama išla od vježbi do vježbi i na koncu odustajala, sada kada sam našla ono što je po mojoj mjeri, želim prenijeti da su potrebni samo ručnik, soknice i nešto što je udobno gore i dolje. Sve ostalo dođe s Ivom.

Sanja
Ivine radionice, kad god bih došao, djelovale su na mene izuzetno okrepljujuće, stimulirajuće i otvorile bi neka nova pitanja kojima bih na kraju pronalazio odgovore. Osjećam se potpuno energiziran nakon radionice. Ples me čini otvorenijim prema svemu što se dešava, ruše se barijere i svi strahovi nestaju. Komunikacija tijelom, dodirom, zagrljajem, glasom, otvorili su neke nove razine, te se unutar mene izbalansirala energija kao nikad prije. Otvorili su se kanali kreativnosti, ideje se brzo kristaliziraju, osjećam veliku smirenost, ispunjenost i opuštenost. Val topline koji me obuzeo nakon radionice i dalje me grije, a osjećam da se i moja vibracija mijenja, što je posljedica svake promjene svijesti, pogotovo nakon ovakve intenzivne radionice. Hvala ti Iva, bilo je izuzetno inspirativno, te se veselim tvojim budućim radionicama :)

Davor Jelisić
Ivu sam upoznao na jednom seminaru, nakon kojeg me upoznala sa Walking Yogom i radionicom "Moć sadašnjeg trenutka". Čisti je užitak provoditi vrijeme u njenoj blizini, upijati njenu radost življenja. Ona je strastvena u poslu koji „radi“. Voli život. Razumije život. Pomaže nama smušenima da nađemo mir u sadašnjem trenutku. Jednostavno čista pozitiva u ovom sivilu koje nas okružuje. Toliko sam oduševljen njenim radom, a bio sam na samo par radionica. A već sada na spomen Ive i eventualne mogućnosti prisustvovanja na radionicama obuzme me osjećaj radosti, veselja i nestrpljivosti. A još nisam bio na Lindenu, na Ižu…Jedva čekam….uhhh…goose bumps…

Hrvoje
Najintenzivniji osjećaj slobode, povezanosti sa svime i zaljubljenosti u sve, koji sam u životu osjetila! Sat vremena sam plakala od sreće i nisam se mogla zaustaviti!

Goga
Izuzetno dobro iskustvo. Iva me naučila živjeti još svjesnije i punim plućima, svaki dan.

Norbert Žaknić
Razmišljam danima kako opisati što sam dobila kroz tebe... dobila sam spoj, onaj koji ti imaš u sebi i daješ svijetu, spoj neba i zemlje, svijeta i duha... ali kroz jednostavnost, a opet umjetnost - da budem svoja... i prvi put se osjećam slobodnom biti duhovna, a biti ono sto jesam i shvaćam da je to duhovnost, da smijem biti i ljuta i da imam pravo i da je to moja zadaca prema samoj sebi da se izrazim, i da je najbolje sto mogu dati drugima, Bogu, sebi... samo samu sebe, onakvu kakva jesam, do srzi takvu... i to je tako amazing j... moćno. Tako mi je bilo lijepo, nježno, a jako. Hvala ti.

Petra P.
"Radionice bih preporučila svakome tko nešto traži u životu, ali nije siguran sto točno traži, svakome tko osjeća da postoji nešto više od onoga što svakodnevno rutinski doživljavamo, ali ne zna gdje to naći, svakome tko preispituje sebe, svoj doživljaj svijeta i svoja uvjerenja, i svakome tko je u potrazi za osobnom istinom, koja god da ona bila.
Zašto? Na radionici postoji mogućnost da čovjek uz vrlo stručno vodstvo nađe odgovor ili smjer puta kojim krenuti i započeti potragu za svojom istinom. Čovjek se na radionici zapita što zapravo zna o sebi, a ujedno se istražujući može i dobro zabaviti.:-)
Radionicu i impresiju koju ostavlja je zapravo teško opisati riječima, jer se tamo pomješaju emocije i doživljaji opuštanja, zabavljanja, čuđenja, istraživanja, sreće, lakoće, miješa se spontana potreba za smijanjem i ganuće, dolazi do shvaćanja ograničenja kojih nismo ni svjesni i pokušaja otpuštanja usvojenih obrazaca ponašanja.
Ono što ostaje nakon je najbitnije, to je osjećaj povezanosti sa svime, jedinstvo, zadovoljstvo i dugotrajni smješak na licu:) Iskustvo koje treba i vrijedi ponoviti."

Lana
Što mi se dešava na radionicama? U plesno-meditativnom ritmu ostvarujem iskonsku povezanost sa sobom i okolinom, mijenjam svoj tjelesno-mentalni naboj prema okolini odnosno prema samom životu.
Tijelo ne laže. Preko tjelesnog iskustva utiskujem u sebe pozitivna iskustva bivanja u svojem biću :) jeee. To je predragocjeno. Nema recepta jednostavno ISKUSTVOM do istine. Iz promijenjene vlastite percepcije možemo kreirati zdrave odnose i zdrav život. Dobili smo to iskustvo da svi to imamo u sebi.

Ines